Workshops door Marjolijn van Wijk


Monoprinten
In deze workshop gaan we experimenteren met monoprinten. Bij monoprinten, de naam zegt het al, maak je steeds één afdruk. We maken afdrukken op stof met textielverf en maken hierbij gebruik van verschillende materialen met verrassende resultaten. Extra spannend is het om meerdere afdrukken over elkaar te maken. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een stapel unieke lappen en/of papier.
Zaterdag 4/11 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 45.00 (incl. verf en gebruik van extra materialen).

Quilt met geappliqueerde bloemen

In deze 2- daagse workshop worden de geheimen ontrafeld van de prijswinnende klaproosquilt. Tijdens de eerste dag gaan we aan de slag met de achtergrond van de quilt in een speciale snijtechniek.
Op de tweede lesdag worden de bloemen geappliqueerd. Het voorbeeld is gedecoreerd met klaprozen, maar uiteraard kunnen ook andere bloemen gekozen worden.
Donderdag 5/10 en 26/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 75.00


Vrij stof verven
Tijdens deze dag kan iedereen stoffen verven in een techniek naar keuze. Deze workshop is vooral geschikt voor diegene die de basisworkshop en eventueel ook de vervolgworkshop stof verven hebben gevolgd en graag nog wat mooie lappen willen verven.
Van de cursisten wordt verwacht dat ze de basistechniek van het stof verven beheersen. Natuurlijk wordt u met raad en daad bij gestaan. Er is zeker ruimte voor persoonlijk advies, maar er wordt ook zelfstandig geverfd. Het is ook mogelijk om nog wat te experimenteren met verschillende technieken en/of om nog een extra voorraad mooie lappen te verven.
Donderdag 16/11 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 45.00 (incl. verf en gebruik extra materialen).Workshop door Dineke Ugen

Transferverven
Dit is een workshop van twee dagen. Transferverf is een verfsoort, die d.m.v. hitte op polyester stof wordt overgebracht. Wanneer katoen geïmpregneerd wordt met een speciale vloeistof dan kan er ook op katoen geverfd worden. Dit gebeurt vanaf papier, dat op verschillende manieren met transferverf is geverfd. De eerste dag wordt besteed aan de verschillende manieren van verven op papier. Dit is de voorbereiding voor de 2e dag. Tijdens de 2e dag worden grotere stukken stof kleurig geverfd, die u weer kunt gebruiken in een mooie quilt of ander werkstuk.
Wanneer u dit wenst, kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de aanwezige transferverf. Ook het papier kan tegen kostprijs worden afgerekend.
Zaterdag 25/11 en 9/12 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 80.00


Workshop door Herma de Ruiter

Kerst hexagons
English paper-piecing met hexagons en andere geometrische vormen is de laatste jaren een ware rage. We gaan in deze workshop aan de slag met een variant die ook zeker wel zal aanspreken voor diegenen die liever de stukjes aan elkaar zetten met de naaimachine. De techniek kan ook gebruikt worden voor veel grotere projecten (tot bed quilts aan toe) en ook met geometrische vormen. In deze workshop worden de hexagons gecombineerd met borduurwerk (met de hand) met de Sue Spargo garens en wollen stoffen. Van de hexagons kunt u b.v. een krans, tafelversiering of (meerdere) kerstboomdecoraties maken.
Donderdag 14/12 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 45.00 incl. basis voor 12 hexagons.


Workshops door Marjon Hoftijzer

Scheve huisjes
Scheve huisjes en spookachtige kastelen zijn de basis voor dit quiltje. Laat uw fantasie op hol slaan door van alles met elkaar te combineren. Het kan een hele serie “grachtenpandjes” zijn, maar ook een “spookkasteel”. Ondergrond en kleur geven het geheel zijn uitstraling: van vrolijk en lieflijk tot onheilspellend en sinister.
Alle onderdelen worden geappliceerd en daarna vastgestikt.
Dinsdag 21/11 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 45.00

Transfer en transparant
In deze workshop werkt u met twee of drie lagen dunne polyestervlies “lutrador” en transferverf. U gaat spelen met vormen en kleur. Daarna worden vormen geaccentueerd met stik- en borduursteken. Dit kan met de hand of met de machine. Eventueel kan er nog tule en/of organza aan worden toegevoegd. U neemt zelf één of meer afbeeldingen mee als uitgangspunt voor uw compositie. Aan het eind van de dag is uw werkstuk voor een groot deel af.
Woensdag 22/11 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 45.00


Workshop door Olga Haan

Een “Art Quilt”-Uitdaging
Een idee (met toestemming) van een bevriende quilter uit Amerika. Een aanrader voor iedereen, die altijd traditioneel werkt en wel eens iets anders wil proberen.
Een beetje huiswerk vooraf, de rest doet u tijdens de workshop en u gaat naar huis met een verrassende sculptuur.
Zaterdag 30/9 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld: € 39.50


Workshop door Rita Dijkstra

Go with the flow
In deze workshop leert u vloeiende lijnen te naaien met de naaimachine. Vaak is het lastig om alle onderdelen netjes aan elkaar te krijgen en om het mooi plat te houden. Met de tips en de oefening van de workshop maakt u een moderne quilt. U kunt zelf bepalen welke kleuren u wilt kiezen.
Dinsdag 17/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 39.50


Workshop door Ien Rappoldt

Hang Hang
In China vindt men op een aantal plaatsen in het zuiden symbolen van voorspoed en geluk. Ze hangen hoog in de torens in de Dong- dorpen en op andere plaatsen worden ze gemaakt door vrouwen als iemand een nieuw huis bouwt. Een Hang Hang brengt geluk en voorspoed en hangt dus in een nieuw huis of in een wind-en regenbrug. Dit staat allemaal beschreven in het werkboek dat bij de workshop hoort.
De workshop bestaat uit twee delen. In de ochtend gaan we een vorm van patchwork maken, zoals dat door de Dong -vrouwen genaaid wordt. Hier hebben we lapjes van 3 bij 3 cm nodig met strookjes van dezelfde stof. Liefst in verschillende kleuren. Ter voorbereiding voor deze ochtend moet u thuis dit snijwerk doen. Niet alle stof gebruiken, want ter plekke kan er genoeg bijgemaakt worden. ’s Middags gaat u het vervolg doen; voor dat materiaal wordt gezorgd.
Zaterdag 16/12 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 70.00 incl. materialenpakket.


Workshops door Hannie Hennink

Dubbelzijdige Log Cabin
Tijdens deze ochtend leert u hoe u gelijkzijdig twee verschillende log cabins kunt maken. Zoals u kunt zien in het voorbeeld is er een “zomerkant” en een “kerstkant”, maar dat kan natuurlijk ook een zomer- en een winterkant zijn of een herfst- en een kinderkant. U maakt een begin met de blokken en u kunt hiermee thuis verder. U snijdt de stroken in deze les en het wordt op de machine genaaid. Twee vliegen in één klap.
Vrijdag 1/12 van 10.00-12.30 uur.
Lesgeld: € 25.00

Origami
Als we aan origami denken aan denken we aan vouwwerk. Dat is hier ook het geval, alleen wordt er wel eerst genaaid. U leert tijdens deze middag het basisblok en vervolgens kunt u gaan ontwerpen. Met deze techniek kunt u namelijk ook twee “mooie” kanten maken. In het voorbeeld kunt u aan de éne kant een sterpatroon zien en aan de andere kant het “vouwwerk”. Doet u mee?
Vrijdag 1/12 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 25.00


Workshop door Anne Claudine Tuller

Manden met stof en touw
Zomaar even iets leuks tussendoor maken? Heeft u daar ook zin in? Een mooie mand of tas bijvoorbeeld?
Tijdens deze workshop wordt u begeleid in het maken van een mand/tas. En als u eenmaal de techniek onder de knie heeft zijn de mogelijkheden eindeloos. De workshop vraagt geen quiltervaring, wel bekendheid met de naaimachine. Maar de workshop is niet alleen zeer geschikt voor beginners, ook voor ervaren quiltsters is het een leuk uitstapje naar een andere techniek.
Zaterdag 7/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 39.50 (Extra materiaalkosten voor het touw € 2.50).


Workshop door Henny Zikken

Alles met glans
Wegens grote belangstelling wordt deze workshop herhaald.
In deze workshop gaan we aan het werk met glansfolie (foil-on), bladmetaal (bladgoud), glitterdruk en glansverf op textiel. We werken met deze materialen op allerlei stoffen, op al bewerkte textiel, op restjes (mislukte) bedrukte stoffen, op stukjes kant, fluweel, papier en veel meer. We werken met eenvoudige technieken, stempels en sjablonen en maken afdrukken van takjes, blaadjes en meer. We maken daarbij gebruik van o.a. rollers, kwast en spuitflacon. Teksten, vlakken, structuren en kleuren zijn interessante thema’s om als uitgangspunt te nemen.
Het is fascinerend en leuk om te ontdekken hoe je met deze materialen kunt werken en bijzondere effecten kunt creëren. Het wordt een dag waarop je volop kunt experimenteren met de materialen en technieken. De materialen en effecten kunnen worden toegepast in een quilt, op een kaart, een collage, op kleding of iets voor het interieur.
Zaterdag 18/11 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld: € 39.50 en gebruik van diverse materialen € 8,50


Workshop door Marjan Aué

Mozaïek breien
Mozaïek breien is een breitechniek waarbij met twee kleuren wordt gebreid, maar waarbij de kleuren één voor één worden gebreid. Deze techniek wordt geoefend in een klein werkstukje, een polswarmer. Voor de polswarmer wordt een decoratieve manier van het opzetten gebruikt. Om deel te nemen aan deze workshop moet u recht en averecht kunnen breien. De polswarmers kunnen zowel in het rond worden gebreid als heen en weer.
Dinsdag 31/10 van 9.30-12.00 uur.
Lesgeld: € 19.50


Workshops door Ineke Wagenborg

Blokken mix
We gaan aan de slag met verschillende quilttechnieken: negen blokken, negen technieken.
De blokken worden op de “quilt as you go” methode aan elkaar gezet.
Dit is een handzame manier om de quilt in elkaar te zetten en door te quilten. De blokken bestaan uit leuke uitdagende quilttechnieken die heel goed aansluiten op de kennismakingscursus. Ook voor de al iets gevorderde quiltster is deze cursus een leerzame blokken mix.
Donderdag 21/9, 28/9, 12/10, 2/11, 23/11, 7/12 en 21/12
Van 9.30-12.00 uur.
Lesgeld: € 120.00

Ovalen

Bij het maken van deze quilt gaan we spelen met ovalen.
We plaatsen diverse effen of bijna effen ovalen op een “bonte” ondergrond. Door de afgesneden hoeken van de rechthoek waar de ovalen zijn uitgehaald ook te gebruiken krijgt u een heel mooi en spannend effect. Het boek van Louise L. Smith is de inspiratie voor deze workshop. Erg leuk om te maken met een heel bijzonder resultaat. Dit is een workshop van 1½ dag.
Woensdag 1/11 van 9.30-12.00 uur en 15/11 van 9.30-15.30 uur.
Lesgeld: € 57.50

Tas in Boro techniek
We gaan een tas maken in een eeuwenoude techniek. Boro is een Japanse techniek en wordt ook wel Sashico genoemd. Eigenlijk maken we een hele moderne tas in een oude techniek. Voor stevigheid in de tas kunt u foam in de tas verwerken. Met dit materiaal kunt u de tas rechtop zetten. Erg leuk om te doen met een heel mooi resultaat.
Vrijdag 17/11 van 9.30-15.30 uur.
Lesgeld: € 39.50

Kerst inloop workshopjes
Voor deze gezellige inloop- workshopjes heeft u geen naaimachine nodig. U kunt een keuze maken uit een kerstvogeltje of een kerstster of evt. beide. De kerstster is weer te gebruiken b.v. voor in een placemat, kussentje of klein quiltje. Ook erg leuk om als Kerstcadeautje weg te geven.
Donderdag 23/11 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 12.50


Cordi’s maandgroep door Ineke Wagenborg en Olga Haan

Afgelopen april heeft de maandgroep meegedaan met de trunkshow en de workshop van de Australische Jen Kingwell. Een hele leuke en leerzame dag van een inspirerende quiltster. Jen bewonderde de quilts van de maandgroep. Ieder lid van de groep had nl. een quilt gemaakt van één van haar patronen. Haar opmerking was dat de groep wel haar moeilijkste patroon had uitgezocht. Dat deed de maandgroep goed! Het was zeker af en toe even puzzelen.
In september start de maandgroep met een nieuw project: De Sterrenquilt.
Voor deelname aan dit project moet minimaal 2m stof worden gekocht. Resterende benodigde stoffen kunnen eventueel uit eigen voorraad gebruikt worden.
Woensdag 13/9, 4/10, 8/11 en 6/12 van 9.30-12.00 uur.
Data voor 2018 staan in het voorjaarsprogramma 2018.
Lesgeld: € 12.50 per maand.


Dromenquilts maken

Met een inmiddels grote groep vrijwilligers maken we quilts voor chronisch of ernstig zieke kinderen. Deze quilts maken we voor de stichting Jopies Dromenquilts www.jopie’s-dromenquilts.nl. De dromenquilt groep van Cordi Atelier heeft de afgelopen jaren al over de 200 dekens gemaakt en deze zijn vastgelegd in een fotoalbum. Kunt u ook één of meerdere ochtenden meehelpen, dan bent u van harte welkom. Onze contactpersoon met de stichting is Tinie Evers, zij quilt de quilts kosteloos door op haar longarmmachine, waar we heel blij mee zijn. U kunt zich aanmelden bij Tinie, haar mailadres is: k.evers@hccnet.nl. U kunt natuurlijk ook uw reeds eerder gemaakte blokken afgeven. Velen hebben wel blokken liggen die niet meer gebruikt worden en die in de dromenquilts weer een functie krijgen. Ook quiltstoffen zijn van harte welkom. Geen gordijnstoffen, bekledingsstoffen of dekbedhoezen.
Om materialen, zoals o.a. de vulling van de quilts te kopen, vragen we van elke deelneemster een bijdrage van € 3.00
Dinsdag 12/9 van 10.00-15.00 uur
10/10, 7/11 en 5/12 van 10.00-12.30 uur.


Workshops door Sandra Moek

Sjaal in Tunisch haken
In een halve dag de basis leren voor een sjaal welke wordt gehaakt in de techniek van het Tunisch haken. Tunisch haken zit een beetje tussen haken en breien in. Een lange haaknaald is nodig waarop bij de ene toer alle steken staan en in de volgende toer deze steken hakend eraf gehaald worden. Er zijn veel verschillende steken mogelijk die allemaal een verschillend uiterlijk geven.
Doordat er een dikkere maat Tunische haaknaald nodig is dan op de garenwikkel staat vermeld, gebruikt u minder garen dan bij het gewoon haken. Op de open dag zijn er enkele voorbeelden aanwezig.
Woensdag 11/10 van 10.00-12.30 uur.
Lesgeld: € 19.50. Voor de hele dag € 37.50 (zie volgende workshop).

Kerstversieringen haken

Tijdens deze workshop worden meerdere haakpatronen aangeboden om kerstversieringen te maken. Lampjes kunnen worden versierd om in de boom op te hangen, sterren die ook voor kaarten kunnen worden gebruikt, ballen worden versierd of…..
Op de open dag zijn er voorbeelden aanwezig. De patronen zijn voor zowel beginnende als voor gevorderde haaksters.
Woensdag 11/10 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 19.50. Voor de hele dag € 37.50 (zie vorige workshop).

Voor de cursussen/workshop uit dit nieuwe programma kunt u zich opgeven bij voorkeur via de mail of evt. via de telefoon 050-3121511.
Alle cursussen/workshops (tenzij anders vermeld) zijn excl. materiaal, maar incl. koffie/thee. Voor de workshops met een middagpauze zorgen wij voor de soep, u moet zelf even een broodje meenemen.


U ontvangt 1 à 2 week voor de aanvang van de cursus/workshop een berichtje van de docent met een overzichtje van de materialen die u mee moet nemen (tenzij het al in dit programma staat vermeld). U kunt het lesgeld via de docent op de lesdag contant voldoen. U hoeft dus niet van tevoren te betalen.
Tijdens de workshop is de winkel ’s ochtends ook open voor de cursisten. Natuurlijk vinden we het fijn dat de benodigde materialen voor de workshops bij ons worden aangeschaft.

Bij annulering binnen twee weken voor de aanvang van de workshop bent u de helft van het lesgeld verschuldigd. Indien u zonder reden niet op de workshop verschijnt dient u het volledige lesgeld te voldoen.
Na afzegging van een workshop van een buitenlandse docent dient het volledige lesgeld te worden betaald.