Isabelle Wiessler

Isabelle is een textielkunstenaar die gebruik maakt van gemengde technieken. Ze heeft een passie voor textuur in haar werk. Isabelle houdt ervan om haar omgeving te verkennen: sporen op gebouwen, maar ook de sporen in de natuur, vooral op rotsen en boomschors, de kwetsbaarheid van de aarde. Isabelle woont in Duitsland en ze geeft workshops en exposeert over de hele wereld. Op veler verzoek komt zij in Groningen diverse workshops geven in november 2019 en vanwege de grote belangstelling nu ook in november 2020.


Workshops door Isabelle Wiessler

De beschilderde quilt
Na het quilten is het behandelen van de stof met verf een uitermate interessant aspect van het ontwerp van een quilt. Verschillende katoenen stoffen zijn bewust met de naaimachine gequilt met verschillende patronen. Vervolgens gebruikt Isabelle verschillende voorbeelden om te laten zien welke kleur het meest geschikt is en welk effect het geeft. Er wordt gewerkt met paintsticks, met ontkleuringspaste, met acrylverf en textielverf. Achteraf kunt u de quilt nog interessanter maken, maar vanaf het begin kunt u bewust kiezen voor deze vorm van “kleuren”. Er zijn geen speciale vaardigheden in de schilderkunst vereist, wel de wens dat u enig inzicht hebt in kleurcomposities. Een basiskennis van machinaal quilten is voor deze tweedaagse workshop vereist.
Zaterdag en zondag 16/11 en 17/11 2019 en ook de twee extra dagen, woensdag en donderdag 13/11 en 14/11 2019 zijn al vol. U kunt natuurlijk wel op de reservelijst worden geplaatst mocht er iemand uitvallen. Of u kunt zich nu alvast opgeven voor deze tweedaagse workshop op: Maandag en dinsdag 2/11 en 3/11 2020 van 10.00-16.00 uur. Wees er snel bij, het zit zo weer vol.
Lesgeld: € 115.00

Boomschors inspiratie
Gebaseerd op de structuur van boomschors worden twee kleine werkjes gemaakt en leert u omgaan met materialen zoals Tyvec, Lutrador en beschilderde Vliesofix. Deze materialen worden op elkaar gelegd, vrij geborduurd met de naaimachine en gesmolten met een heatgun in een “boomschorsvorm”. Natuurlijk kunt u alles wat u leert in deze workshop gebruiken voor vele andere werk, of het nu figuratief of abstract werk is.
Maandag 18/11 van 10.00-16.00 uur is vol. Voor deze workshop is al een grote reservelijst. Maar ook voor deze workshop komt Isabelle in november 2020 weer een workshop geven. Natuurlijk gaan de cursisten van de reservelijst voor maar er is nog een beetje ruimte voor deze workshop in november 2020. Wees er snel bij: want ook deze workshop zit heel snel vol.
Woensdag 4/11 2020 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 57.50


Workshops door Lisa Walton

Lisa Walton is een Australische quiltster. Ca. 25 jaar geleden is ze met traditionele quilts begonnen, maar al snel had ze de behoefte om te breken met de geldende quiltregels.
Lisa heeft een passie om haar kennis te delen en ze doet dit inmiddels al vele jaren en geeft les over de hele wereld. Ze heeft hier in 2010 zelfs een speciale onderscheiding voor gekregen van de International Quilt Association in Houston (USA). Haar andere passies zijn eten en reizen wat weer andere deuren heeft geopend.
Momenteel is Lisa de president van de Studio Art Quilts Associates (SAQA), een internationale organisatie met als missie het art quilten te promoten door middel van workshops, exposities, publicaties e.d. Lisa exposeert tijdens het quiltfestival in Noord Groningen met haar werk op 12, 13 en 14 juni 2020. Direct daarna geeft ze een 1-daagse workshop Fantastic Fusion.
Het is niet nodig een naaimachine mee te nemen. Er wordt wel een unieke quilttop gemaakt, of in ieder geval wordt de start van een quilttop gemaakt. Alle stoffen worden geplakt en later door middel van stikwerk aan elkaar bevestigd.
Technieken die tijdens deze workshop aan bod komen: plakken met vliesofix, snijden uit de vrije hand, ontwerpen en kleur theorie.
Deze workshop is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde quilter. Een workshop met Lisa belooft altijd een feestje te worden. U heeft de keuze uit de maandag of de dinsdag. U kunt zich beter ruim van tevoren opgeven want tijdens haar expositie in Noord Groningen zijn de workshops natuurlijk heel snel vol.
Maandag 15/6 van 10.00-16.00 uur of Dinsdag 16/6 van 10.00-16.00.
Lesgeld: € 65.00


Workshop door Rita Dijkstra

Ontwerpen van uw eigen unieke art quilt
In deze workshop gaan we werken met gebogen lijnen en sjablonen. We gaan een quiltje maken van 60 bij 60 cm, waarbij u zelf een ontwerp kunt maken of het voorbeeld van Rita gaat gebruiken. Dan gaan we de stoffen knippen en bewerken met textielverf en sjablonen. Terwijl de verf droogt gaan we alvast applicaties voorbereiden. De bewerkte stof en onderdelen gaan we na de lunch in elkaar zetten en de applicaties toevoegen. U gaat naar huis met een uniek ontwerp.
Sjablonen mogen evt. van Rita worden gebruikt.
Donderdag 3/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 42.50Workshops door Dineke Ugen

A-Cordon
Ontdek eens welke mogelijkheden uw machine nog meer heeft, dan u nu al weet. Begint u steeds meer plezier te krijgen in wat u allemaal kunt doen met uw naaimachine? Kom dan deze workshop doen. Tijdens deze twee dagen gaan we “spelen” met de cordonsteek. Bijzonder is, dat met deze techniek heel goed met bv. synthetische stoffen, fluweel en zijde gewerkt kan worden, in combinatie met katoenen stoffen. Tevens wordt er aandacht besteed aan het ontwerpen in deze techniek, zodat men naar een leuk eigen eindresultaat toe kan werken.
Maandag: 25/11 en 9/12 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 82.50

Glashelder
Vanwege het succes, deze workshop op herhaling! U maakt een quilt/borduurwerkje van 12/12 cm. Er kan gewerkt worden met experimenteel materiaal, zoals potpourri, handgeverfd vlies, zijdecocons, handgevormd borduurgaren, kraaltjes, vilt en vele andere materialen. Er kan bv. een klein landschapje of een experimenteel werkje ontstaan. Het werk kan plat zijn of 3-dimensionaal. Het geheel komt achter een passe-partout en in een lijstje.
Zaterdag 9/11 van 10-16.00 uur.
Lesgeld: € 42.50

Machinaal Quilten voor beginners
Tijdens deze 3-daagse cursus is het de bedoeling, dat u leert om op een creatieve manier, de freemotiontechniek op uw naaimachine goed onder de knie te krijgen. Het vergt natuurlijk wel enige oefening thuis in de tussenliggende weken. Op de eerste maandag behandelen we de techniek ”freemotionquilten”. We oefenen deze techniek op verschillende manieren. Op de tweede maandag oefenen we verschillende patronen, motieven en andere handigheidjes. Op de derde maandag behandelen we de techniek waarbij u vanaf de achterkant van uw werk naait en wat de naaimachine nog meer kan. Vanzelfsprekend komt tijdens deze cursus aan de orde hoe u optimaal omgaat met uw machine en leert u ook technische trucjes, bijzonderheden over machinegarens en de te gebruiken naalden. U vergroot uw vaardigheden. Voor de cursus is het nodig, dat u een meandervoetje bij uw naaimachine hebt. Deze is meestal los te koop bij uw eigen model naaimachine.
Maandag 27/1,10/2, 2/3 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: 120.00

Inktense blocks en -potloden
Derwent Inktense Blocks en potloden zijn water oplosbare inktkleurblokjes en potloden die op stof en papier te gebruiken zijn. De blokjes en potloden zijn op stof droog en nat te gebruiken. Tijdens deze dag gaan we proeven maken. Op kleine lapjes van ± 20/20 centimeter gaan we met deze blocks en potloden werken en verschillende technieken uitwerken. U zult versteld staan van de vele mogelijkheden en resultaten. De bewerkte stof is heel mooi in textielwerk te gebruiken. Voor het gebruik van de Inktense blocks en potloden wordt een klein bedrag in rekening gebracht wanneer u deze zelf niet heeft.
Dinsdag: 15/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 42.50


Workshops door Eke Krug

Landschap maken met dieptewerking
Een landschap maken, opgebouwd uit verschillende lagen, zodat er diepte ontstaat. In deze workshop kunt u werken met verschillende soorten stof, zodat de lagen nog meer effect hebben. Denk hierbij aan bedrukte, geverfde, effen en transparante stoffen. Restmateriaal kan hierin ook prima verwerkt worden.
Er kan vanuit de fantasie gewerkt worden, het gaat om het opbouwen. De technieken die gebruikt worden zijn rauwe applicatie en vrij naaien met de naaimachine, of voor wie dat wil, met de hand. De bedoeling is dat je aan het eind van de dag een landschap hebt, wat thuis verder afgemaakt kan worden.
Vrijdag 11/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 42.50

Van stempel naar sieraad
Een stempel maken, die gebruiken om stof te bestempelen en daarna de stempelverwerker tot een sieraad. Dat is wat we in deze workshop gaan doen.
Er kunnen één of meerdere stempels worden gemaakt. Met textielverf worden de stempels afgedrukt op stof, daarna wordt de stempel verder bewerkt met diverse materialen, denk bijvoorbeeld aan metaalfolie, Angelina fiber, puffpaint, steekje met een mooi garen, kraaltjes of wat u zelf denkt te kunnen gebruiken.
U gaat naar huis met een mooie lap, of meerdere lapjes en een sieraad.
Vrijdag 29/11 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 42.50


Workshop door Ien Rappoldt

Satijn borduren
In de klederdrachten van zuidwest China komen heel veel borduurtechnieken voor. Nieuwe steken en ook steken die wij in Europa kennen maar heel anders worden toegepast. We leren deze dag het satijn borduurwerk uit Qingman. Alles wat u hiervoor nodig hebt zit in het materialenpakket. Stap voor stap doen we de voorbereiding en daarna kan het borduren beginnen. De dames in China borduren een roos op de voorkant van hun schort en dat is het uitgangspunt voor ons patroon. We borduren met zijde. We oefenen ook nog een paar nieuwe borduursteken en er zijn veel voor beelden aanwezig.
Zaterdag 22/2 2020 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 70.00 (incl. materialenpakket).


Workshops door Marjolijn van Wijk

Stofverven voor beginners en gevorderden
In deze workshop krijgt u vanaf de basis uitgelegd hoe te werken met de reactieve stofverf Drimarene-K. We gaan werken met de 3 hoofdkleuren en gaan dan een uitgebreide kleurenpiramide verven met veel tussenliggende kleuren, de zogenaamde neutrale kleuren. Daarnaast gaan we ons verdiepen in het verven van bruine tinten en ook hoe u deze kleuren donker verft. Hopelijk blijft er ’s middags tijd over om te gaan experimenteren met verschillende kleuren in één lap. Deze workshop is geschikt voor zowel de beginnende als de wat gevorderde stofverver. Per persoon kan het aanbod ook eventueel wat aangepast worden. Dit dan in overleg met Marjolijn. De geheimen van het mengen van kleuren worden ontrafeld!
Zaterdag 30/11 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 47.50 (incl. gebruik van verf).

Mono Printen met de gelliplate
Misschien heeft u deze leuke workshop in het voorjaar gemist dan is dit een nieuwe kans. Een workshop waarbij u de vele mogelijkheden gaat uitproberen van de gelliplate. Bij veel mensen staat een gelliplate ongebruikt in de kast, omdat men niet goed weet wat er allemaal mogelijk is. Dat is jammer, want er zijn heel veel leuke mogelijkheden mee. We starten met proefjes maken op papier, maar de daarbij opgedane ervaring wordt ook in de praktijk gebracht op textiel. Er zal vooral ook aandacht worden besteed aan het opbouwen van patronen, waarbij er meerdere printlagen plaatsvinden en er een gelaagd patroon ontstaat. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen gelliplate en brayer (rubberen rol) meeneemt. Gebruik van acryl-en textielverf is bij het lesgeld inbegrepen.
Maandag 28/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: 45.00 (incl. gebruik van verf).

2-daagse workshop “Variatie op een thema”
Tijdens deze tweedaagse workshop gaan we een kleine quilt maken en het thema kunt u zelf kiezen. De eerste dag gaan we een plan maken voor onze quilt. U kunt denken aan een vakantieherinnering of gewoon een mooie foto als uitgangspunt. Maar u kunt ook het patroon gebruiken van Marjolijn, er zullen meerdere patronen aanwezig zijn tijdens de workshop. De achtergrond kan extra bewerkt worden met textielverf en stencils en/of kan worden opgebouwd met een simpel quiltblok. In het voorbeeld zit de tekst van een liedje verwerkt. Ook kunt u kiezen voor een mooie kleurverloopstof. Van het gekozen onderwerp wordt een applicatiepatroon gemaakt. Het geheel kan worden versierd met verf en borduurwerk. Er kan zowel met de naaimachine als met de hand worden gewerkt. De quilt kan worden afgewerkt met een bies en ophangsleuf, maar kan ook worden ingelijst. Alle mogelijkheden worden uitgebreid besproken. Aan het eind van de tweede dag gaat iedereen naar huis met een unieke quilt. Het beloven twee fantastisch inspirerende dagen te worden!
Zaterdag en zondag 29/2 en 1/3 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 85.00 (incl. patroon en gebruik van verf en stencils).


Workshop door Henny Zikken

Schilderen op zijde
De glans van zijde en de schittering van de kleuren maakt dat schilderen op zijde fascinerend is en de moeite waard om eens te proberen. Met de primaire kleuren en eenvoudige middelen kunt u al een waar kleurenspel laten ontstaan. In deze workshop gaan we verschillende technieken om zijde te beschilderen verkennen, o.a. kleuren mengen, de zouttechniek, de aquarel techniek, nat en droog werken, werken met Seri (vlakken, lijnen en laagjes) en hoe kunt werken met verdikte verf. We gebruiken in deze workshop zijdeverf met stoomfixatie en werken op dunne en wat dikkere pongézijde. Het stomen kan in de snelkookpan of gewone pan, daardoor wordt de verf gefixeerd en krijgt het de prachtige glans en diepe kleurenpracht. Eerst oefenen we op klein formaat, zodat u zoveel mogelijk verschillende technieken en kleurmengingen kunt uitproberen en/of combineren. We gaan de technieken verkennen n.a.v. een aantal inspiratiebronnen. `s Morgens gaan we van alles uitproberen en experimenteren en `s middags kunt u werken naar eigen idee. Extra groot werk is i.v.m. de ruimte niet mogelijk.
Donderdag 9/4 2020 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld: € 42.50 (kosten voor div. basismateriaal incl. zijde € 10.00).
Grotere stukken zijde zijn evt. te koop.


Workshops door Greetje Hein

Werken met de rulervoet
Met het rulervoetje naait u met uw eigen naaimachine langs linialen. Hierdoor naait u strakkere lijnen dan wanneer u uit de vrije hand naait. Westalee heeft verschillende linialen ontwikkeld waarmee u de meest fantastische figuren kunt naaien. Tijdens de workshop werkt u met de 12” inch liniaal die bij het Westalee rulervoetje geleverd wordt. ± € 54.00. Ook kunt u de linialen van de basisset en de cirkels proberen om te ervaren hoe geweldig het is om met deze linialen te werken. Wanneer u bij aanmelding het merk en type van uw naaimachine doorgeeft, zorgen wij er voor dat het juiste voetje klaar ligt.
Donderdag 10/10 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld: € 42.50

Vervolg workshop Westalee rulers
Bent u na de kennismaking enthousiast geworden over het rulerwork en wilt u verder, dan is dit een prima mogelijkheid.
U werkt met uw eigen Westalee samplerset en met de cirkellinialen. Tijdens deze dag maakt u een ontwerp met deze beide sets en ontdekt u de vele combinatiemogelijkheden.
Donderdag 21/11 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld: € 42.50

Moderne nostalgie
Hebt u de Meet & Greet Modern Quilten van het Quiltersgilde gemist, dan is dit uw kans om toch één van de workshops te volgen. Het uitgangspunt voor deze workshop is het ouderwetse “kleedjes-knippen”, U zult verrast zijn over de mogelijkheden om hiermee een ontwerp te maken voor een modern quilt.
Zaterdag 12/10 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld: € 42.50


Workshops door Sandra Moek

Temari “proeven aan”
Wilt u ervaren hoe patronen van deze oude volkskunst uit Japan gemaakt worden? Met behulp van een winkeltechniek kunt u een voorbereide piepschuimbal in een dagdeel versieren tot een kant en klare Temari. De workshop is geheel verzorgd. Alle materialen en hulpmiddelen zijn aanwezig. Naast de in de workshop gebruikte winkeltechniek is er een borduurtechniek, die vaker gebruikt wordt vanwege de oneindige mogelijkheden.
Mocht u de borduurtechnieken ook willen proberen dan kan dat. Evenals het zelf leren voorbereiden van een bal. Geef uw wensen aan en bij voldoende deelname zal ook hiervoor een cursusdag(-deel) worden georganiseerd. Proeven aan is op:
Dinsdag 29/10 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 19.50

Temari voor gevorderden
Voor eenieder die de kunst van het maken van Temari al onder de knie heeft of deze wil ophalen is deze workshop bedoeld. Er worden meerdere patronen aangeboden, waaruit ieder een eigen keuze maakt. U neemt zelf de materialen en de omwikkelde ballen mee.
Woensdag 30/10 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 19.50

Kabels haken
Met het gewone haken is het ook mogelijk om kabels te haken. Dan wordt er gebruik gemaakt van reliëfsteken. In de vorm van een minikussen leert u deze techniek.
Voor het interieur is het een zeer geschikte techniek evenals voor kleding.
Woensdag 27/11 van 10.00-12.30 uur.
Lesgeld: € 19.50

Kabels haken - tunisch
De tunische haaktechniek leent zich uitstekend voor het maken van kabels. Net als bij het breien wordt hiervoor een kabelnaald gebruikt. Er worden 3 verschillende kabels aangeboden, elk in de vorm van een armband. Verder leert u hoe u de opgedane kennis om kunt zetten in een sjaal. Voor deze vorm van tunisch haken is een gewone haaknaald het gereedschap, u heeft dus geen speciale haaknaald nodig.
Woensdag 27/11 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 19.50


Workshops door Ineke Wagenborg

Flying Geese
De Flying Geese maar dan in een nieuw jasje. We gaan op verschillende manieren Flying Geese maken die we verwerken als een “Sampler Quilt”. Het ene blok met Flying Geese is nog leuker dan het andere en voor u het weet is de “Sampler Quilt” af.
Donderdag 17/10, 7/11 en 28/11 van 9.30-12.00 uur.
Lesgeld: € 59.50

Logcabin voor beginners
In drie lessen maken we een heel groot aantal verschillende log cabins. We gaan de log cabin helemaal uitpluizen en daarna maken.
Donderdag 17/10, 7/11 28/11 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 59.50

Tablethoesje
We gaan deze tablet- of telefoonhoes maken in een leuke Art techniek. Het is een hele aantrekkelijke techniek die in heel veel andere textielobjecten toepasbaar is. Vrijdag 4/10 van 9.30-12.00 uur.
Lesgeld: € 20.00

Tas van kurkstof
Van een nieuw materiaal namelijk kurkstof gaan we een leuke simpele tas maken. In combinatie met een digitaal geprinte stof een echte blikvanger.
Donderdag 31/10 van 9.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 39.50


Quiltgroepje o.l.v. Ineke Wagenborg

Dit is een zeer leerzaam en tevens gezellig quiltgroepje. In het najaar komt deze groep weer bij elkaar om diverse technieken uit te diepen in 6 lessen. Lijkt het u leuk om mee te doen?
Enige beginnende ervaring in het quilten is vereist.
Dinsdag 27/8, wo 25/9, di 29/10, wo20/11 en di 17/12 van 9.30-12.00 uur.
Lesgeld: € 115.00 in één keer of per keer € 20.00


Workshop door Anne Claudine Tuller

Manden met stof en touw
Zomaar even iets leuks tussendoor maken? Heeft u daar ook zin in? Een mooie mand of tas bijvoorbeeld?
Tijdens deze workshop wordt u begeleid in het maken van een mand/tas. En als u eenmaal de techniek onder de knie heeft zijn de mogelijkheden eindeloos. De workshop vraagt geen quiltervaring, wel bekendheid met de naaimachine. Maar de workshop is niet alleen zeer geschikt voor beginners, ook voor ervaren quiltsters is het een leuk uitstapje naar een andere techniek.
Zaterdag 5/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 42.50 (extra materiaalkosten voor het touw € 2.50).


Workshop door Marieke Oudman

Beer breien
In deze workshop wordt u op weg geholpen met het breien van beer Vera volgens het patroon van “Zijmaakthet”. De patronen van haar dieren en poppen zitten ingenieus in elkaar. Als u klaar bent met breien kunt u meteen gaan opvullen, zonder dat u eerst allerlei onderdelen in elkaar moet naaien. Vera wordt in één stuk, zonder naden in het rond gebreid. Het is daarom wenselijk dat u ervaring hebt met het breien met een rondbreinaald of 4 sokkennaalden zonder knop. Afhankelijk van de dikte van het garen dat u kiest, wordt Vera groot of kleiner. Maak er een lekkere knuffel van voor uw (klein)kind of gewoon voor u zelf.
Woensdag 20/11 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 25.00 (incl. het boekje met het patroon).


Workshop door Marjan Aué

Omslagdoek breien
Dit najaar staat een driehoekige omslagdoek op het programma. Een omslagdoek met een bijzondere constructie. Door met verschillende kleuren te breien ontstaat een leuk effect. Het patroon is geschikt voor verschillende soorten garens.
Woensdag 16/10 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 19.50


Dromenquilts maken

Met inmiddels een grote groep vrijwilligers worden er quilts gemaakt voor chronisch- en ernstig zieke kinderen en ook quiltjes voor de Kraambank. Deze groep vrijwilligers heeft de afgelopen jaren al meer dan 250 kleurrijke dekens gemaakt. Deze dekens zijn allemaal vastgelegd in een fotoalbum. Wilt u één of meerdere ochtenden meehelpen, dan kunt u zich aanmelden bij onze contactpersoon Tinie Evers k.evers@hccnet.nl
Tinie quilt de gemaakte dekens kosteloos door op haar longarm-machine. Gordijn- en bekledingsstoffen en dekbedhoezen zijn helaas niet bruikbaar.
Van elke deelneemster vragen wij € 3.00 per keer als kleine bijdrage om o.a. vulling voor de gemaakte quilts te kunnen kopen.
Dinsdag 10/9, 8/10, 5/11 en 3/12 van 10.00-12.00 uur.


Cordi’s Maandgroep door Ineke Wagenborg en Olga Haan

De maandelijkse bijeenkomsten van enthousiaste quilters is een groot succes.
De Tula Pink quilts zijn prachtig geworden en heel divers van kleur.
Dus nu in september een nieuwe uitdaging. Het wordt een quilt van Jen Kingwell, “My small word” (132 cm bij 84 cm).
Van dit patroon is ook een boekje te koop.
Voor deelname aan dit project moet 2m stof worden gekocht. De rest van de stofjes kunnen uit eigen voorraad komen.
Woensdag 11/9, 9/10, 6/11 en 4/12 van 9.30-12.00 uur.
Kosten per maand € 12.50


Bij annulering binnen twee weken voor de aanvang van de workshop bent u de helft van het lesgeld verschuldigd. Indien u zonder reden niet op de workshop verschijnt dient u het volledige lesgeld te voldoen.
Na afzegging van een workshop van een buitenlandse docent dient het volledige lesgeld te worden betaald.Parkeren
Vrij parkeren is mogelijk in de Grote Beerstraat.
Mocht u een workshop willen volgen en loopt u erg moeilijk, dan is er ook een mogelijkheid om uw auto met kenteken bij mij aan te melden.
Kosten: € 2.50 per dagdeel.


Voor uw agenda
? Van 21/10 t/m 24/10 zijn we tijdens de midweek in Driebergen aanwezig.
? Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn we gesloten, 2 januari 2020 zijn we weer open.